У Гаазі Україна представила достатньо фактів, аби довести пряму агресію РФ

На даному етапі Міжнародного суду ООН в Гаазі Україна надала максимум інформації, що підтверджує пряму агресію Росії. А всі неправдиві факти з сторони РФ потрібно спростувати, бо злочини проти мирних людей на Донбасі не можуть залишатися безкарними.
8 березня, у Міжнародному суді ООН завершився третій день слухань справи України проти РФ. Представлені там аргументи російської сторони добре підготовлені, хоча й будуються на неправді. Сама ж Російська Федерація і далі намагається триматися власної картини світу, яку сприймають дедалі менше людей. В свою чергу, для України сам судовий процес у Гаазі є дуже важливим.
«Суд у даному випадку є дуже професійним, там немає політичного фактора. Проте, у складі суддів є один росіянин, який відстоюватиме позицію Росії. Але, для України сам процес у суді ООН набагато важливіший за кінцевий результат. Адже вирок суду, його підсумки, процедурна частина та аргументи – дуже знакові для політики санкцій проти Російської Федерації. А для країн ЄС це буде хорошою аргументаційною базою, адже рішення прийме не звичайний суд, а міжнародний», – висловлює свою думку політолог Тарас Чорновіл.
За словами політолога, у Гаазі Україна представила достатньо фактів, аби довести пряму агресію Російської Федерації. Натомість, посли Кремля роблять брехливі заяви, тим самим проявляють зневагу до суду ООН.
«Україна має достатньо фактів, аби визнати Російську Федерацію винною у загибелі мирного населення на Донбасі. Основними фактами, які представила українська сторона в міжнародному суді є: збитий проросійськими терористами літак Боїнг, де загинуло 298 осіб, обстріляний автобус з мирними жителями у Волновасі та обстріляні мирні квартали Краматорська і Маріуполя. Все це – злочини проти мирних людей, та явна ознака тероризму. Тому в міжнародному суді ми не можемо говорити про інші факти, адже ці – найяскравіше показують російську агресію на території України. Натомість, Росія вже не зможе втекти від розгляду справи проти неї в Гаазькому суді, адже вже вступила у цей процес», – говорить Тарас Чорновіл.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ