Всесвітній день боротьби з діабетом

14 листопада тепер заведено відзначати Всесвітній день боротьби з діабетом. Його заснували у 1991 році рішенням Міжнародної діабетичної федерації, а також Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Поява цього свята пов’язана з розробкою програми протидії цьому поширеному захворюванню.

Історія лікування цукрового діабету розпочалася в 1922 році, коли молодий вчений з Канади Фредерік Бантінг створив ін’єкцію інсуліну, вперше ввівши її 14-річному хлопчику, якому в результаті врятував життя. Бантінг шляхетно передав права на свій винахід університету Торонто. Після цього й почалося масове виробництво інсуліну під егідою канадського уряду.

Вперше інсулін виявився в продажі у 1922 році. Цю подію можна назвати початком нової ери в лікуванні діабету. У 2007 році Організація Об’єднаних Націй вирішила святкувати День боротьби з діабетом офіційно. Оскільки видатний творець інсуліну народився 14 листопада, саме цей день і вибрали для святкування цього свята. Крім того, на знак подяки Бантінгу та його колезі Маклеоду вручили Нобелівську премію.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ