У львівській лікарні з’явилось спецобладнання для немовлят із ретинопатією

У Львові з’явилося спеціальне обладнання для лікування недоношених діток. Незабаром малюки, в яких розвинулася ретинопатія, отримають шанс на здорове життя. До того їх лікували лише у трьох містах України.
Лікарі-неонатологи виходжують недоношених діток, як власних. Особливо уважно ставляться до крихіток вагою від вісімсот грамів до півтора кілограма, адже саме вони опиняються під найбільшим ризиком. У такого маляти може розвинутися ретинопатія.
«Це неправильний розвиток судин ока. Якщо це пізно виявити, то дитина може бути незрячою. Ретинопатія – це складне захворювання, яке першочергово вимагає правильної діагностики, а тоді вже лазерокорекції», – каже обласний неонатолог Ольга Децик.
Лікарі зазначають, що виявити патологію доволі складно. Раніше ваду могли виправити лише у Києві, Харкові та Одесі. Відтак, львівських батьків з малюками скеровували туди. Тепер відповідне обладнання з’явилося і в обласній дитячій лікарні. Медикам апарат, на який вони чекали кілька років, подарували благодійники.
«Це лазерна система, яка використовується для лікування патології сітківки ока. Це процес надзвичайно складний і відповідальний», – пояснює головний дитячий позаштатний офтальмолог Львівщини Андріана Патер.
У лікарні ще не встигли розпакувати прилад. Медики чекають інженерів, які зможуть запустити апарат. А тоді ще кілька місяців перейматимуть досвід проведення операцій у київських колег.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ