У Львівській ОВА додатково пояснили деталі виконання наказу про перевірку документів працівниками ТЦК

Комендант Львівської області Тарас Грень додатково розповів про свій наказ щодо перевірки документів громадян.

Про це Тарас Грень написав у фейсбуці.

“Зважаючи на резонанс та важливість цієї теми, пов’язаної з діяльністю працівників ТЦК та СП, вважаю за доцільне пояснити деталі виконання цього наказу”, – коментує він.

Так, з його слів, наказ базується на законодавчих положеннях, зазначених у статті 8 Закону України “Про правовий режим воєнного стану”, та на затвердженому Кабінетом Міністрів України Порядку перевірки документів, огляду речей, транспортних засобів, багажу та вантажу під час впровадження правового режиму воєнного стану.

Насправді ці правові акти надають широкі повноваження правоохоронцям та представникам Сил безпеки і оборони, але в Львівській області застосовуються лише базові заходи.

“Наказ не є рішенням окремої посадової особи, він був прийнятий після обговорення на засіданні Ради оборони області з участю військових, правоохоронців і спеціалістів-правознавців. Ці розширення прав працівників ТЦК та СП не обмежують конституційних прав громадян”, – йдеться у повідомленні коменданта.

Він також зазначає, що наказ стосується лише перевірки документів і не дозволяє будь-яких протизаконних дій. У випадку порушення прав громадян працівниками ТЦК та СП будуть проведені ретельні перевірки, а винні особи будуть нести відповідальність згідно закону.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ