У Львові спільно виконають Державний гімн України

У 2018 році виповнюється 153 роки з дня першого публічного виконання Державного гімну. З цієї нагоди у Львові відбудуться урочисті заходи. У понеділок, 12 березня, о 13.30 год. на площі Ринок молодь та інші мешканці міста спільно виконають Державний гімн України. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
«Державний гімн України є особливою частиною історії нашого народу, серцем української нації. Він символізує боротьбу за незалежність, невичерпну любов і жертовність українців багатьох поколінь. В ньому – натхнення і віра, що, незважаючи на всі втрати, ми варті перемоги, що ми – сильна нація, об’єднана правдою та великою метою. Запрошуємо усіх небайдужих до спільного виконання гімну перед Ратушею, щоб разом показати, що ми єдині у своїй любові до рідної держави», – наголошує в.о. начальника управління внутрішньої політики ЛМР Марія Пилипчук.
Участь у заході візьмуть мешканці міста, учнівська і студентська молодь спільно з громадськими організаціями та об’єднаннями.
«Гімн України – це живий віри та незламного духу нашого народу. Це доказ, що наша боротьба за правду завжди сповнена Божої опіки. В часи, коли Україна переживає часи нових важких випробувань спільне виконання Гімну має сакральну цінність. Ми не маємо права забувати або ж сумніватись у тому, що ніколи не вмре наша слава і воля. Запрошуємо усіх львів’ян і гостей міста долучитись до цієї благородної ініціативи. Нехай наше спільне виконання гімну стане потужною молитвою, яку почують українські воїни на Сході, яка захистить їх від ворожих куль і приведе нас до спільної перемоги», – переконаний в .о. директора департаменту «Адміністрація міського голови» ЛМР Євген Бойко.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ