У Львові відкрили Почесне консульство Словаччини

11 березня урочисто відкрили офіс Почесного консульства Словацької Республіки у Львові. Почесним консулом Словацької Республіки у Львові став Юрій Переста, який в 2023 році отримав екзекватуру в Міністерстві закордонних справ України.
Участь у заході взяв в. о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод.
«Вірю, що почесне консульство Словацької Республіки у Львові сприятиме розбудові ефективних місточків для співпраці та порозуміння між нашими народами.
Бажаю, аби досвід та навички пана Юрія Перести сповна стали в нагоді для розвитку двосторонніх відносин між Словаччиною і Україною в економічній, культурній, освітній та інших важливих галузях», – сказав у вітальному слові Юрій Холод
У своєму зверненні Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін висловив сподівання, що робота Юрія Перести розвиватиме двосторонні відносини між Словаччиною і Україною.
«Відкриття Почесного консульства у Львові сприятиме тому, щоб український і словацький народи більше дізнавалися один про одного. Ми працюємо, щоб Почесні консульства Словаччини відкривалися в кожній області України», – підкреслив Марек Шафін.
Почесний консул Словацької Республіки в м. Львові Юрій Переста, подякувавши за довіру, зазначив, що це призначення для нього є великою честю і відповідальністю.
Юрій Переста також повідомив про надання гранту в 10 тисяч євро для Військово-медичного клінічного центру Західного регіону.
Під час урочистостей прозвучали державні гімни України та Словацької Республіки, а також твори українських та словацьких композиторів у виконанні квартету Львівської національної філармонії.
Почесне консульство у Львові працює за адресою: вул. Героїв УПА 73 Ж, офіс 304.
Довідково:
Юрій Переста народився 16 березня 1966 року в місті Мукачево Закарпатської області, з відзнакою закінчив медичний факультет Ужгородського державного університету, працює лікарем-хірургом в ТОВ «Діамед» та професором кафедри реабілітації, ерготерапії, спортивної медицини Львівського медичного університету, фізичного виховання та спорту. Доктор медичних наук. Професор, лікар вищої категорії, заслужений лікар України.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ