У Львові вшанують пам’ять страчених членів ОУН

Сьогодні, у суботу, 22 грудня 2018 року, о 12:00 год. та у неділю, 23 грудня 2018 року, о 06:25 год. у Львові відбудеться вшанування пам’яті членів Організації Українських Націоналістів Василя Біласа та Дмитра Данилишина. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Місце проведення: м. Львів, Янівське кладовище – могили Василя Біласа та Дмитра Данилишина на Меморіалі Українських Січових Стрільців (поле № 38), колишня тюрма «Бригідки» (вул. Городоцька, 20).

22 грудня 12.00 – 12.35 год відбудеться покладання квітів і лампадок до могил Василя Біласа та Дмитра Данилишина на Меморіалі Українських Січових Стрільців. Окрім того, здійснять чин поминальної панахиди та відбудеться громадське віче.

23 грудня 06.25 – 06.35 год молодіжні громадські організації покладуть лампадки до місця страти членів УВО та ОУН В. Біласа та Д. Данилишина.

30 листопада 1932 р. члени ОУН, із метою здобути кошти для української справи, скоїли напали на поштове відділення м. Городка Львівської області.
Після нападу на пошту, двох оунівців Василя Біласа (25 р.) та Дмитра Данилишина (21 р.) затримали місцеві жителі поблизу с. Верин (Миколаївський район), бо думали, що це втікають кримінальники. Польська поліція відправила націоналістів до Львова, де їх вранці 23 грудня було розстріляно. Їхніми останніми словами були: “Хай живе Україна!”.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ