У МАГАТЕ заявили, що знають про мінування ЗАЕС

МАГАТЕ знає про попереднє розміщення мін як за межами периметра Запорізької АЕС, так і в межах периметра станції.

Про це сказано у звіті ядерної агенції ООН 21 червня, міни є не лише за територією обʼєкта.

«МАГАТЕ відомо про попереднє розміщення мін за межами периметра станції, про що агентство повідомляло раніше, а також у певних місцях усередині, які розміщені, як пояснив персонал служби безпеки, з оборонною метою», – вказано у звіті.

Та генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Ґроссі заявив, що «основні функції безпеки об’єкта не зазнають істотного впливу».

«Наша оцінка цих конкретних місць розміщення полягала в тому, що хоча наявність будь-якого вибухового пристрою не відповідає стандартам безпеки, основні функції безпеки об’єкта не зазнають істотного впливу. Ми стежимо за цією проблемою з великою увагою», – сказав генеральний директор Гроссі, додавши, що «ситуація з ядерною безпекою та захищеністю на Запорізькій атомній електростанції надзвичайно крихка».

Як заявив сьогодні Президент України Володимир Зеленський, росія розглядає сценарій теракту на Запорізькій АЕС – найбільшій атомній електростанції в Європі. Київ передав ці дані країнам-партнерам.

До цього керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов заявив, що російські війська додатково замінували окуповану Запорізьку АЕС.

19 червня Президент США Джо Байден назвав реальною загрозу використання росією тактичної ядерної зброї.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ