У перший день вступної кампанії електронна система працювала з перебоями

12 липня в Україні розпочалася вступна кампанія у вищі навчальні заклади. Від середи абітурієнти можуть подавати через інтернет заявки на вступ. У перший день вступної кампанії зробити це змогли не всі. Через перевантаження серверу система працювала з перебоями. У приймальних комісіях радять почекати і повторити спробу найближчими днями.
Абітурієнти можуть прийти у приймальні комісії університетів. Там разом з працівниками зареєструвати особистий кабінет і подати електронну заявку.
«Ми можемо допомогти створити, власне, електронний кабінет. Також допомогти завантажити фотографію, додаток до атестату і створити заявку», ‒ пояснює Андрій Кузик, працівник консультаційного пункту.
Цього року кожен абітурієнт може подати на державне замовлення до 9 заяв у різні виші і лише на чотири спеціальності. На платну форму навчання кількість заявок необмежена. В абітурієнтів приймають сертифікати ЗНО за цей та минулий роки.
Приймають в університетах і паперові заявки. Але подати їх можуть лише абітурієнти, які мають пільги, або ті, у кого є помилка в особистих даних.
Цьогоріч в Україні запровадили коефіцієнт: галузевий, регіональний та сільський. У львів’ян, які вступають в рідні університети, загальна сума балів зростає на один відсоток. Випускники сільських шкіл отримають плюс два відсотки. На три відсотки зростає бал у тих, хто подається на інженерні та математичні спеціальності.
В університетах закликають почекати і не робити ажіотажу у перший день. Подавати електронні заявки можна до 26 липня. Результати вступних конкурсів будуть відомі 1 серпня.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ