У Раді просять Польщу закрити небо над західними регіонами України

Польська система протиповітряної оборони на її східних кордонах могла б допомогти захистити західні регіони України від російських ракет.

Про це повідомляє сайт Верховної Ради України, пише Четверта студія.

Віцеспікерка ВР Олена Кондратюк звернулася з проханням розглянути таку можливість до маршалки польського Сенату Малгожати Кідави-Блонської.

Зустріч, у якій також брала участь спікерка литовського Сеймасу Вікторія Чмілітє-Нільсен, відбулася у Вільнюсі з нагоди відзначення Дня державності Литви.

«Сьогодні говорили про гуманітарний захист України. Під гуманітарним захистом я в першу чергу маю захист права українців на життя. А це — захист міст та енергетичної інфраструктури від ракетних атак з боку Росії. Знову, як і два з половиною роки тому, Україна благає: закрийте небо! Дайте можливість жити!», – сказала Кондратюк.

З початку повномасштабного вторгнення росіяни знищили або суттєво пошкодили 70% енергетичних об’єктів та 250 тисяч житлових будинків.

«Крім того, я попросила спікерку литовського Сеймаса Вікторію Чмілітє-Нільсен озвучити це прохання на саміті спікерів країн НАТО, який уже в понеділок відбудеться у Вашингтоні, напередодні ювілейного саміту НАТО», – повідомила Кондратюк.

Представниці Польщі та Литви пообіцяли зробити усе можливе, щоб розвʼязати питання захисту неба над Україною.

«Якщо НАТО не готове прийняти Україну до своїх лав у розпал війни, нам треба вимагати від країн Альянсу достатньо ресурсів на те, щоб стримувати і перемагати ворога і забезпечувати українцям право на життя!», – заявила Олена Кондратюк.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ