У Раді запропонували новий розмір зарплати депутатам

Уряд затвердив порядок виплати зарплат керівникам Кабінету Міністрів України та державних підприємств, прийнявши відповідну постанову на виконання завдання Президента. Про це інформує прес-служба Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук вважає, що зарплати міністрам та іншим високопосадовцям мають нараховуватися з прив’язкою до середньої зарплати по Україні через встановлений коефіцієнт, а премії – не більше одного окладу та відповідно до оцінки діяльності за результатами кварталу.

“Справедливим буде прив’язати зарплати міністрів, заступників міністрів й інших високопосадовців до середньої зарплати по країні через коефіцієнт: Прем’єр-міністр та міністри — 5 середніх зарплат; заступники міністрів — 4,5. Максимальна премія — не більше, ніж один оклад”, – сказав Олексій Гончарук.

При цьому він наголосив, що уся інформація про зарплати керівництва Кабінету Міністрів України буде публічною та оприлюднюватиметься щомісяця.

Також Уряд звернувся до наглядової ради НАК “Нафтогаз України”з проханням утриматися від виплат великих премій керівництву цієї компанії та розглянути питання про їхній перегляд у бік зменшення.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ