У шести мешканців Львівщини підозрюють небезпечний штам “Дельта”

Сьогодні, 21 липня 2021 року, у шести мешканців Львівської області підозрюють штам коронавірусу «Дельта». Четверо з них повернулись із Російської Федерації, ще двоє – із Великобританії.

Оскільки в п’яти людей на кордоні тест на коронавірус показав позитивний результат, їх госпіталізували, – пише Тvoemisto.tv. Ще одна дівчина перебуває вдома на самоізоляції. Чи захворіли вони точно на небезпечний штам, буде відомо до кінця тижня. Про це розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

За його словами, згідно з Постановою Кабінету Міністрів, усім особам, які прибувають з пандемічних країн, тобто тих, де високий рівень захворюваності на Covid-19 – наприклад, Індії, Великобританії, Росії – повинні проводити експрес-тест на антиген. Якщо позитивний – осіб ізольовують, а згодом проводять ПЛР-тест.

«Усі люди, які зараз мають підозру на штам коронавірусу «Дельта», є мешканцями Львівської області. Це і чоловіки і жінки середнього і старшого віку. Двоє пасажирів, які повернулися з Великобританії, мали позитивний результат, відтак, їх госпіталізували до Львівської обласної інфекційної лікарні. Ще четверо прибули з Російської Федерації. Троє з них мали позитивний результат і їх також госпіталізували, а одну жінку, в якої тест був негативний, перевели на домашню самоізоляцію», – каже Орест Чемерис.

Наразі, за словами головного медика області, триває визначення власне генотипу коронавірусу. Для цього зразки шести осіб, які повернулися з пандемічних країн, де вирує «Дельта»-штам, відправили на дослідження в Київський Центр громадського здоров’я.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ