У зв’язку з воєнним станом, Уряд вводить заборону на експорт мінеральних добрив з України

У зв’язку з воєнним станом для збереження рівноваги на внутрішньому ринку мінеральних добрив Уряд запроваджує нульову квоту для їх експорту. Тобто, фактичну заборону на вивіз добрив з України. Це стосується азотних, фосфорних, калійних та складних добрив.

«Ця заборона має вимушений та тимчасовий характер і застосовується до відновлення рівноваги певних товарів на внутрішньому ринку та забезпечення посівної кампанії, що є надзвичайно важливим, щоб не допустити продовольчої кризи в Україні та світі», – зазначив Міністр аграрної політики Роман Лещенко.

У відповідній Постанові Уряду йдеться про:

добрива мінеральні або хімічні, азотні (код УКТ ЗЕД 3102);
добрива мінеральні або хімічні, фосфорні (код УКТ ЗЕД 3103);
добрива мінеральні або хімічні, калійні (код УКТ ЗЕД 3104);
добрива мінеральні або хімічні із вмістом двох чи трьох поживних елементів: азоту, фосфору та калію; інші добрива; товари цієї групи у таблетках, упаковках масою брутто не більш як 10 кг (код УКТ ЗЕД 3105).
За інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України наявність добрив на вітчизняному вже забезпечує потребу аграріїв на 80 %. Цей факт дасть змогу отримати добрий урожай.

«Для проведення на належному рівні комплексу весняно-польових робіт загальна потреба для аграріїв області становить 36,9 тис. тонн поживних речовин мінеральних добрив. У фізичній масі це понад 90 тис. тонн», – розповіли в департаменті агропромислового розвитку Львівської ОВА.

Станом на 12 березня з цієї кількості сільськогосподарські підприємства придбали, а частково вже й застосували для підживлення озимих культур, майже 40 %, ще 60% їм ще необхідно придбати з наявних на ринку України чи ввезених по імпорту.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ