Учасники бойових дій на Сході України виходять на мітинг

Сьогодні, у вівторок, 7 серпня 2018 року, об 11.00 год. учасники бойових дій на Сході України виходять на мітинг під стінами будівлі мерії Львова із вимогами забезпечити повноцінним житлом бійців АТО – замість надання їм одноразової допомоги, розміром 100 тис. грн.

На думку організаторів мітингу, матеріальна допомога у 100 тис. грн. на сьогодні не відповідає ринковій вартості землі у Львові, а тим паче – нерухомості, і є занадто малою для істотного покращення соціально-побутових чи матеріальних умов українських захисників.

У мерії пишаються, що це унікальний приклад такої допомоги в Україні, не згадуючи, що за пропонований відкуп землю у Львові придбати неможливо. Кількість земельних ділянок, яка виділяється місцевою владою, є недостатньою.

«Ми хочемо, щоб мер Львова Андрій Садовий забезпечив українських бійців квартирами у Львові, або ж у передмісті Львова, а не надавав їм одноразову «відмашку», яка по-суті не дозволяє купити житло, або ж придбати земельну ділянку. Середня вартість житла у Львові сьогодні коливається у районі $ 20-35 тис., що втричі більше за запропоновану Садовим допомогу», – пояснює один із організаторів акції, голова ВПО «Воля» Руслан Фігель.

На його думку, захисники України мають бути забезпечені соціальним житлом, вони не повинні бігати із довідками, доводячи те, що є учасниками АТО, вистоюючи у чергах, або ж місяцями чекати на вирішення їхніх житлових проблем.

Учасники акції протесту вважають, що запропонована міською владою Львова програма покращення соціально-побутових умов АТОшників не відповідає економічним реаліям. Вона потребує доопрацювання та суттєвих змін.

«Ми бачимо декілька варіантів, зокрема: слід збільшити розмір допомоги до 400 – 500 тис. грн., що відповідає ринковій вартості житла у Львові. Також ми вважаємо, що влада Львова має розпочати будівництво багатоповерхових житлових комплексів із подальшим безкоштовним забезпеченням квартирами у таких будівлях. Бійцям АТО має надаватися вибір: або взяти адекватну до ринкової вартості житла матеріальну допомогу, або ж отримати готову квартиру. Також окреме питання, яке слід сьогодні забезпечити владою Львова, – безкоштовна медична та психологічна реабілітація бійців АТО», – пояснює Фігель.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ