Україна перейде на зимовий час

Українці переведуть годинники уночі з 28 на 29 жовтня 2017 року.
Перехід на зимовий час цьогоріч відбудеться 29 жовтня. Переведення годинників регламентується постановою Кабміну від 13.05.96 № 509 про порядок обчислення часу на території країни.
«Запровадити на території України такий порядок обчислення часу: час другого часового поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3 годині на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня о 4 годині на 1 годину назад», – йдеться у документі.
У медиків існує низка аргументів проти переходу на зимовий час, які, в першу чергу, стосуються негативного впливу на здоров’я людей і малої частки штучного освітлення в загальному енергоспоживанні. Тому сезонне переведення годинників в деяких країнах скасоване.
Що ж можна робити до і після переведення часу:
Щоб прискорити адаптацію до нових біоритмів, варто два тижні контролювати свій раціон.
Лікарі рекомендують виключити алкоголь. Етанол негативно впливає на центральну нервову систему, порушуючи, зокрема, сон. У результаті мозок не розслабляється, вранці долає втому, а адаптаційні процеси ускладнюються.
Не можна їсти копчену ковбасу і бекон. При новому режимі харчування вашому організму буде складніше перетравлювати їжу. Тому перекус копченостями ускладнить його роботу і може привести до діареї і метеоризму.
Не вживайте смажені страви. Картопля-фрі, крильця в клярі, стейки містять канцероген – окислений жир, і для шлунково-кишкового тракту таке навантаження може стати також надскладним.
Приймайте вранці контрастний душ.
Щодня вживайте 200 мл йогурту або кефіру, оскільки кисломолочні продукти допоможуть травленню, підтримуючи баланс корисної мікрофлори.
Перед сном робіть гімнастику.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ