Україна працює над угодами з партнерами щодо спільного виробництва систем ППО

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна працює над угодами з партнерами щодо спільного виробництва систем ППО.

«Ми працюємо над угодами з партнерами щодо спільного виробництва систем ППО. І це стратегічне завдання – не сумніваюся, що ми здатні його реалізувати. Втім, потрібен час. А отже, зараз, цієї зими та наступного року, потрібне продовження партнерами підтримки нашого повітряного щита. І я вдячний, зокрема, Німеччині за розуміння такої потреби», – сказав він на шостому німецько-українському економічному форумі.

За його словами, деякі німецькі компанії вже почали предметну співпрацю з Україною в сфері виробництва зброї.

«Ми запрошуємо всі інші. Не меншої уваги заслуговує українська енергетика, наша інфраструктура, агровиробництво, відбудова – сфери, які зараз, у час війни, особливо потребують міжнародної співпраці. І які після війни дадуть особливу віддачу кожній компанії, яка почне працювати з Україною та в Україні вже зараз, поки інші тільки аналізують перспективи», – додав Зеленський.

Читайте також: Київ і Берлін розширять оборонно-промислову співпрацю – Умєров після зустрічі з Пісторіусом

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що 18 жовтня було зареєстровано спільне німецько-українське підприємство «Rheinmetall – Українська оборонна промисловість», яке буде здійснювати обслуговування та ремонт техніки, поставленої партнерами Україні. Також на цьому підприємстві буде проходити локалізація виробництва провідних зразків техніки Rheinmetall.

24 жовтня у Берліні у рамках німецько-українського бізнесфоруму Денис Шмигаль і канцлер Німеччини Олаф Шольц провели переговори.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ