Україна та Польща посилюють двостороннє партнерство

Україна та Польща посилюють двостороннє партнерство.

Про це повідомив прем’єр Денис Шмигаль, пише Четверта студія.

Сьогодні на міжурядових консультаціях за участі Президента України Володимира Зеленського та Прем’єра Польщі Матеуша Моравецького уклали низку двосторонніх документів:

? Меморандум про створення спільної української-польсько постійно діючої комісії по налагодженню кооперації між польськими та українськими суб’єктами господарювання. Ця комісія підготує рекомендації щодо формату створення Українсько-польського спільного підприємства з виготовлення зброї та військової техніки. Це виведе нашу оборонну та військову співпрацю на новий рівень і дозволить створювати сучасні види оборонної зброї.

? Спільна декларація Міністерства розвитку громад та територій України та Міністерства фондів та регіональної політики Республіки Польща. Польща допоможе у питанні розвитку українських громад, як невід’ємної складової плану відновлення.

? Меморандум про наміри співробітництва в сфері енергетики. Наші країни погодилися щодо необхідності збільшення транскордонної торгівлі електроенергією та відновлення лінії електропередач Хмельницька АЕС — Жешув.

? Спільна декларація Міністрів внутрішніх справ України та Республіки Польща.

? Меморандум про співпрацю в галузі національної пам’яті.

? Меморандум про взаєморозуміння в галузі захисту довкілля.

? Меморандум щодо розробки інструментів сприяння торгівлі.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ