Українцям пояснили, що потрібно для отримання електронного рецепта на ліки дистанційно

Для того, щоб отримати електронний рецепт на ліки дистанційно, діагноз має бути зафіксований в Електронній системі охорони здоров’я.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Також у відомстві нагадали, що від початку квітня рецептурні ліки в аптеці можна придбати не лише за паперовим, але й за електронним рецептом.

«Е-рецепт не лише дозволяє забути про нерозбірливий почерк, уникнути можливих помилок у рецепті та незручності у разі, якщо рецепт загубиться, але й спростити процес призначення рецептурних ліків. На відміну від паперового, електронний рецепт спрощує процес повторних призначень, адже завдяки цифровізації це можна зробити дистанційно», – зазначається в повідомленні.

У МОЗ наголошують, що існують препарати (наприклад, антибіотики), які, згідно з протоколами лікування, можуть призначатися виключно на очному прийомі та після проведення відповідних обстежень.

Отримати електронний рецепт на ліки дистанційно можливо у разі лікування хронічних захворювань, тривалого лікування або у випадку рецидивних захворювань.

У повідомленні наголошується, що для отримання електронного рецепта передусім у системі обовʼязково має бути зафіксований діагноз та призначення лікуючого лікаря.

«Обговоріть із лікарем можливість дистанційного виписування е-рецепта та формат комунікації, зручний для вас обох. За нагоди перевірте, щоби у вашій електронній медичній картці був вказаний ваш актуальний номер телефону. Сконтактуйте з лікарем в узгоджений час та спосіб. Це може бути робочий телефон лікаря, електронна пошта чи будь-який зручний месенджер», – зазначають в МОЗ.

Там додають, що коли лікар сформує е-рецепт, то пацієнт отримає СМС-повідомлення з номером рецепта та кодом його погашення. Потім необхідно обрати аптеку, яка відпускає ліки за е-рецептом, де потрібно фармацевту назвати номер та код погашення рецепта.

У МОЗ наголошують, що електронний рецепт дозволяє завжди мати призначення на потрібні ліки у телефоні.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ