Українським водіям доведеться оновити автомобільні аптечки

Мотоциклетні, автомобільні та автобусні медичні аптечки міститимуть засоби та інструкцію для надання першої допомоги при ДТП, наявність медичних препаратів стане необов’язковою.
Відповідний проект наказу підготували в Міністерстві охорони здоров’я і подали на погодження, повідомляє прес-служба відомства.
Зокрема, до мінімальної комплектації аптечки передусім будуть входити необхідні засоби для зупинки кровотечі: бинти різної ширини, серветки тощо. Замість резинового джгута в автомобільній аптечці буде механічний засіб для зупинки кровотечі типу «САТ», який можна накласти собі самотужки.
«Абсолютно усі медичні аптечки – мотоциклетні, автомобільні та автобусні – будуть оснащені інструкцією з покроковими діями при ДТП», – заявили в МОЗ.
Також в оновлених аптечках не буде медичних препаратів – зеленки, таблеток, які мають термін придатності і які не завжди вчасно оновлюють в аптечці, тощо.
«Крім того, ліки не стануть у пригоді при наданні екстреної допомоги не фахівцями. Це світовий досвід – не включати лікарські засоби у обов’язковий склад автомобільних аптечок», – пояснюють у відомстві.
За потреби водії можуть доповнити власну аптечку ліками, які їм необхідні.
Теперішній проект наказу має на меті привести аптечки у відповідність до європейських норм та стандартів.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ