Українським водіям дозволили показувати автоцивілку в електронному вигляді

Уряд уточнив перелік документів, що підтверджують наявність страхового захисту у власників наземних транспортних засобів, запровадивши можливість підтвердити наявність внутрішнього електронного договору обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників автотранспорту за допомогою ґаджетів. Про це йдеться в опублікованій на «Урядовому порталі» постанові, яку було ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів 27 березня.

Кабмін доповнив один з пунктів Правил дорожнього руху пропозицією, що в разі наявності внутрішнього електронного договору цього виду страхування водій повинен мати при собі візуальну форму договору на електронному або паперовому носії. Тобто можна або роздрукувати поліс, або показати його на екрані смартфона або іншого ґаджета.

«Рішення уточнює перелік документів, які підтверджують наявність страхового захисту у власників наземних транспортних засобів, і запроваджує можливість для власників підтвердити наявність внутрішнього електронного договору обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів відомостями в єдиній централізованій базі даних, оператором якої є Моторне (транспортне) страхове бюро України. Постанова забезпечить підвищення рівня безпеки дорожнього руху та сприятиме підвищенню рівня довіри до страховиків», – йдеться в повідомленні.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ