Україну не запросили на саміт G20

Україна не увійшла до списку країн, які запрошені на саміт G20.

Зокрема, як йдеться на сайті G20, серед запрошених, окрім країн-членів об’єднання, є Бангладеш, Єгипет, Маврикій, Нігерія, Іспанія, Нідерланди, ОАЕ, Оман і Сінгапур.

Про таке саме рішення на початку червня заявляв і глава МЗС Індії Субраманіям Джайшанкар. Тоді дипломат пояснював це тим, що на форумі мають бути присутні лише країни-учасниці об’єднання, Україна ж не входить до G20.

Натомість у переліку є глава кремля путін, бо рф наразі входить до G20/

Як повідомив журналістам спеціальний секретар індійського головування у G20 Міктеш Пардеші у відповідь на питання, чи чекати візиту президента України Володимира Зеленського: «Є список з дев’яти країн, які запрошені на зустріч. Країна, яку ви згадали, не входить до цього списку».

У Пардеші також запитали, чи намагатиметься Індія об’єднати країни глобального Півдня проти російської позиції щодо українського конфлікту.

«G20 – це економічний форум, а не форум для геополітичних дискусій», — пояснив він, додавши, що на саміті можуть обговорити економічні наслідки конфлікту, але не шляхи його вирішення.

Як відомо, саміт G20 відбудеться на початку вересня в Індії. У кремлі заявили, що президент росії владімір путін може особисто взяти участь у зустрічі.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ