«Укравтодор» розробив інтерактивну мапу доріг

«Укравтодор» презентував інтерактивну мапу доріг України. На ній у режимі реального часу відображатиметься інформація про ремонт доріг, підрядчиків, які їх виконують, дорожню інфраструктуру, аварії та метеорологічну обстановку. На мапу наноситимуть точні координати кожної ділянки дороги, яку капітально ремонтуватимуть чи будуватимуть, пише ЦТС.

На карті також буде видно місце перебування дорожньої техніки, яку для цього обладнають GPS-маячками, її пробіг та розхід топлива, аварійно-небезпечні ділянки та пункти обігріву для вантажівок. Зеленим кольором на карті позначені ремонти, які вже виконані, червоним – ті, які ще виконуються, а блакитним – заплановані.

Крім того, користувачі можуть подавати звернення про дорожню ситуацію і виявлені проблеми на дорогах. Наразі це можна зробити через спеціальну форму, зайшовши на мапу через сайт «Укравтодору».

Невдовзі має запрацювати і єдиний кол-центр для прийому таких скарг.

Розробляли карту упродовж останніх півроку.

«Спеціальний мобільний додаток для користування картою не розроблятимуть, натомість її інтегруватимуть в уже наявні – приміром, державний онлайн-сервіс «Дія», а також навігаційний додаток Waze, сервіси таксі Uber і Bolt. Зокрема, залишити скаргу на стан дороги через Waze можна буде зробити вже впродовж кількох тижнів. Цей додаток, використовуючи дані «Укравтодору», також пропонуватиме водіям альтернативні маршрути у випадку ремонтних робіт чи аварій», – каже радниця керівника «Укравтодору» Яніка Мерило.

Нова ж карта «Укравтодору» працює поки що в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції щодо її роботи можна надсилати на пошту info@ukravtodor.gv.ua.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ