Укрзалізниця повідомила про повернення воєнізованої охорони в поїзди

«Укрзалізниця» повідомила, що посилює безпекові заходи і повертає воєнізовану охорону в поїзди.

«Так, з 30 червня 2023 року поновлено супровід воєнізованою охороною пасажирських поїздів. Наразі вона працює у поїздах №81 Київ – Ужгород, №41 Дніпро – Трускавець і № 712 Київ – Краматорськ», – йдеться в повідомленні.

Як повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко, працівники відомчої охорони вже здійснили 17 рейсів і «долучилися до вирішення декількох конфліктних ситуацій».

«Це були дрібні конфлікти, нічого серйозного, наприклад, не допустили до поїзда пасажира у нетверезому стані. Найближчим часом будемо масштабувати проєкт з урахуванням результатів роботи упродовж декількох тижнів», – цитує його пресслужба УЗ.

В «Укрзалізниці» уточнили, що впродовж рейсу в поїзді перебувають двоє працівників воєнізованої охорони, які здійснюють постійний контроль за порядком і патрулюють вагони. Всі співробітники воєнізованої охорони забезпечені спецформою, знаками розрізнення і проходять інструктаж перед кожним рейсом. Щоб викликати працівників воєнізованої охорони, слід звернутися до провідника або начальника поїзда, кажуть в УЗ.

«Під час рейсу працівники відомчої воєнізованої охорони АТ «Укрзалізниця» мають право здійснювати заходи фізичного впливу та використовувати спеціальні засоби, а також розглядати справи про адміністративні правопорушення та накладати адміністративні стягнення. Також вони можуть затримувати і передавати правопорушників до правоохоронних органів, проводити особистий огляд і огляд речей», – йдеться в повідомленні.

В «Укрзалізниці» нагадали, що 2020 року запровадили пілотний проєкт з охорони пасажирських поїздів у русі силами воєнізованої охорони компанії. Під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну цей проєкт зупинили.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ