Уряд планує змінити систему виплати субсидій готівкою

Якщо субсидіант допускав прострочення в оплаті житлово-комунальних послуг під час отримання монетизованої субсидії, то на наступний період субсидію призначатимуть знову в безготівковій формі. Такі зміни анонсував міністр соціальної політики Андрій Рева під час брифінгу, передає Інтерфакс-Україна.

Він нагадав, що наразі субсидія не призначається, якщо у домогосподарства є місячне прострочення за ЖКП, а після того як прострочення погашено, субсидію можуть відновити.

«Я думаю, що ми внесемо зміни, і той, хто допускав прострочення з проплатами, маючи на руках гроші, які їм виплатили, протягом наступного року отримуватиме субсидію вже в безготівковій формі», – сказав він на брифінгу у вівторок в Києві.

А.Рева додав, що якщо після завершення цього періоду виплати нормалізуються, то субсидіант зможе знову перейти на грошову форму.

На думку міністра, така система дасть змогу встановити ефективні відносини з субсидіантами.

Крім того, А.Рева зазначив, що також планується регламентувати, що якщо несплата буде пов’язана з донарахуваннями з газу через рішення суду, то такі прострочення не враховуватимуться під час призначення субсидії.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ