В антикорупційній програмі Львівської облради закладено непрозору схему, – депутат

Голову комісії, яка виявлятиме корупцію у Львівській обласній раді, мають затверджувати депутати на сесії, а не голова облради.
Про це зазначив голова фракції ВО «Свобода» Олег Панькевич.
Читайте більше тут: Новини Львівщини
Після того, як на минулій сесії було ухвалене рішення «Про проведення оцінки корупційних ризиків у діяльності Львівської обласної ради» до опозиційних депутатів звернулись громадські організації, зокрема «Громада та ініціатива», Правозахисна група «Закон та імператив», «Асоціація юристів України», щодо необхідності внесення змін до цього рішення. Вони обурювалися тим, що голові обласної ради надано повноваження затверджувати персональний склад комісії та її голову, Положення про комісію, хоча згідно зі ст. 19 Закону України «Про запобігання корупції» суб’єктом затвердження антикорупційної програми в обласній раді є обласна рада, як колегіальний орган.
«Тобто дійшло до абсурду: голова обласної ради виявлятиме корупцію в органі влади, яким він керує. Хоча за всіма нормами спочатку ухвалюється рішення про проведення оцінки корупційних ризиків та формування комісії, яке розміщується на офіційному веб-сайті ради не пізніше як за сім днів до дня затвердження складу комісії, потім обласна рада затверджує персональний склад та голову комісії, враховуючи пропозиції від громадськості та експертів», – зазначає Олег Панькевич.
Фракція ВО «Свобода» пропонує внести зміни в зазначене рішення облради, зокрема передбачити, що кандидатури для формування комісії з оцінки корупційних ризиків із залученням представників бухгалтерської та юридичної служб обласної ради, а також громадськості й експертів, затверджує обласна рада на сесії за поданням комісії з питань депутатської діяльності, етики та антикорупційної політики. Це рішення необхідно розмістити на офіційному веб-сайті обласної ради з метою залучення до складу комісії з оцінки корупційних ризиків представників громадськості та експертів.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ