В обласному перинатальному центрі виходили двійнят-переселенців, народжених передчасно

У Львівському обласному перинатальному центрів виходили дівчаток-двійняток, які з’явилися на світ передчасно на 31-му тижні. Мама дівчаток Ірина – з Києва, приїхала до Львова, рятуючись від обстрілів.

«Опинившись у Львові і раптом відчула, що дівчатка вже просяться у світ Божий. Кесарів розтин…Дівчатка народилися маленькими – 800 г, 33 см та 1850г, 43 см. Пройшли спочатку відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених, згодом були переведені на 2-й етап виходжування недоношених дітей, де знаходилися під спостереженням не один день. Одна донечка була на спільному перебуванні з мамою з 11-ї доби, інша з 51-ї .

Як світло перемагає темряву, так крихітки Вікторія та Вероніка перемогли труднощі», – повідомила гендиректорка Центру Марія Малачинська.

Щасливу маму з донечками виписали з Центру на День матері, 8 травня.

Гендиректорка також розповіла, що зараз у Центрі, в спеціалізованій жіночій консультації, стоять на обліку 250 вагітних. Відсоток передчасних пологів від початку року складає 9,5% від загальної кількості, що на 1,1% більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року (8,4%).

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ