В області діє механізм підтримки ОСББ для впровадження заходів з підвищення енергоефективності

Для органів місцевого самоврядування провели онлайн тренінг «Стимулювання підвищення енергоефективності житлового фонду на місцевих рівнях». Як наголосили у департаменті паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА підвищення енергоефективності в житловому фонді – важливий елемент боротьби зі змінами клімату.

Про це повідомляє Львівська ОДА.

Тренінг провели регіональний консультант у Львівській області Програми підтримки Фонду енергоефективності Галина Когут та начальник управління енергозбереження департаменту Андрій Якубовський.

В межах семінару обговорили важливі аспекти місцевих програм підтримки, серед яких простота і прозорість, рівний доступ, сталі правила гри та уніфікація з програмами ДУ «Фонд енергоефективності».

Як розповіли у департаменті сьогодні в межах програми «Енергозбереження для населення Львівщини» передбачено механізм підтримки об’єднання співвласників багатоквартирних будинків для впровадження заходів з підвищення енергоефективності за умови роботи з Державною установою «Фонд енергоефективності».

Механізм передбачає відшкодування відсоткової ставки на рівні облікової ставки НБУ у перший рік кредитування.

«Надзвичайно важливим є також забезпечення підтримки на місцевому рівні», – наголосили у департаменті.

Станом на сьогодні 14 ОСББ Львівської області мають погодження заявки ДУ «Фонд енергоефективності».

«Підвищення енергоефективності у житловому фонді є надзвичайно важливим оскільки близько 60% паливно-енергетичних ресурсів в області використовується фізичними особами на потреби домогосподарств. Комплексна термомодернізація житлового фонду не тільки дозволить скоротити енергоспоживання, а відтак і зменшити вартість платіжок за тепло, а й підвищить комфортні умови проживання, зменшить навантаження на комунальні служби міст, підвищить енергонезалежність та зменшить викиди парникових газів», – зазначив директор департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА Богдан Кейван.

ДУ «Фонд енергоефективності» компенсує на грантових умовах до 70% коштів залучених на підвищення енергоефективності.
З детальною інформацією про ДУ «Фонд енергоефективності» можна ознайомитись на сайті.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ