В Україні створять сервіс із пошуку зниклих дітей

Сервіс із пошуку зниклих дітей в Україні функціонуватиме в пілотному режимі із середини вересня на території Києва. Послугу буде підключено автоматично, однак у абонентів буде змога відмовитися від отримання таких СМС-повідомлень за допомогою спеціального коду.
Про це повідомляє прес-служба Нацполіції України.
Нацполіція України співпрацюватиме з мобільним оператором в межах створення інформаційного сервісу з пошуку зниклих дітей. Нацполіція працюватиме над створенням модулю розшуку дітей для інформаційної системи. Цей модуль за своїм функціональним призначенням дає можливість вносити, обробляти та обмінюватися інформаційними даними про зниклих дітей.
У свою чергу, компанія «Київстар» з допомогою послуги, яка функціонує на базі СМС-повідомлень, допоможе правоохоронним органам України оперативно сповіщати про зниклих дітей абонентів мобільного оператора, які могли перебувати поруч із місцем зникнення.
Заступник Голови Національної поліції України Костянтин Бушуєв зазначив, що через кілька факторів, зокрема через соціально-економічну ситуацію в державі, діти є найбільш вразливою соціальною категорією населення. Якщо у 2015 році до Нацполіції надійшло понад 4,5 тисячі повідомлень про зникнення дітей, то в минулому році таких повідомлень було близько 6 тисяч.
«За 8 місяців цього року до поліції вже надійшло 5075 повідомлень про зникнення дітей. Слід сказати, що ми маємо певну позитивну динаміку в частині їх розшуку», – зазначив Костянтин Бушуєв.
Він також назвав причини, які змушують дітей залишати домівку. Найчастіше це – схильність підлітка до бродяжництва, а також несвоєчасне повернення додому, наприклад – з прогулянки чи від друзів. Саме діти, які опинилися на вулиці, можуть потенційно стати жертвами злочинів. Відтак подібний суспільно орієнтований проект з розшуку безвісти зниклих дітей дозволить поєднати зусилля держави в особі Нацполіції із соціально активною частиною суспільства, якій не байдужа проблема зникнення дітей.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ