В Україні зміниться філософія функціонування лікарень

Створення госпітальних округів та автономізація медзакладів в рамках реформи охорони здоров’я спонукають переглянути вимоги до лікарень І та ІІ рівнів. Ці зміни запустять незворотній процес відродження медичної інфраструктури та змінять філософію функціонування лікарень, принципи формування та функції багатопрофільних лікарень, вимоги до потужностей за напрямками надання екстреної медичної допомоги та лікувально-діагностичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим, дітям. Адже саме кількість пологів є одним з головних критеріїв вимог до лікарень в межах госпітального округу.
В Україні створення округів відбувається з різною динамікою. Ті області, які вже сформували їх, переходять до наступного етапу – обрання госпітальних рад та підготовки планів розвитку округів. Вкрай важливим є перегляд вимог до лікарень інтенсивного лікування та визначення пріоритетів для інвестицій. Наразі в пріоритеті 2 інвестиційних проекти – будівництво доріг, як медичної інфраструктури, та створення реперфузійних мереж.
Держава повністю покриватиме невідкладне стентування для усіх пацієнтів. І наш перший крок, це справедливий розподіл стентів і всіх витратних матеріалів між закладами охорони здоров’я.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ