В Україні блокуватимуть сайти, які загрожують нацбезпеці

Найближчим часом в Україні будуть блокувати інтернет-сайти, які загрожують національній безпеці.

Про це заявив начальник Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ Олександр Климчук в ефірі програми Свобода слова на телеканалі ICTV.

“Наявна у Служби безпеки інформація свідчить про те, що основний ухил російські спецслужби будуть робити на гібридну агресію: кібератаки, атаки на кібернетичний простір і об’єкти критичної інфраструктури. А також другий вектор – інформаційні впливи, фейкові новини і атаки на інформаційний простір”, – сказав Климчук.

Він підкреслив, що СБУ володіє інформацією, що російські спецслужби готують потужні кібератаки перед і під час виборів в Україні.

“Вони можуть проходити не тільки на електронні системи безпосередньо Центральної виборчої комісії, а можуть атакувати будь-які об’єкти критичної інфраструктури, такі як транспорт, зв’язок, фінанси і енергетика”, – додав Климчук.

За його словами, такі дії можуть негативно вплинути на процес виборів. Він також підкреслив, що Україна зможе ефективно реагувати на такі кіберзагрози.

Він зазначив, що останнім часом СБУ фіксує групи інтернет агітаторів, які співпрацюють з російськими кураторами і отримують від них грошову винагороду і завдання по дискредитації виборчого процесу.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ