В Україні перевірять отримувачів субсидій

В Україні після перевірки всіх, хто незаконно отримував субсидію, зобов’яжуть повернути її в державний бюджет. Про це повідомляє Обозреватель.

У постанові Кабміну зазначається, що повернення субсидій здійснюватиметься на добровільній основі, але якщо сторона відиовляється повертати, то чере суд. Але стягнути гроші через суд вкрай важко, оскільки Виконавча служба працює неефективно, відсоток виконаних рішень суду невисокий.

Ще один варіант повернення коштів: якщо ви отримували безготівкову субсидію і не використовували її повністю. “Після закінчення опалювального (неопалювального) сезону невикористана сума житлової субсидії, яка надавалася не в грошовій формі, повертається керуючим, об’єднанням, виконавцем комунальних послуг до державного бюджету в повному обсязі на підставі акта розрахунку”, – йдеться в постанові Кабміну.

Субсидії не можуть отримати такі категорії населення:
– є будинок площею від 200 кв. м, або квартира від 120 кв. м;
– машина віком до 5 років;
– зробили покупку на суму від 50 тис. грн;
– останнім часом не платили ЄСВ і не перебували на обліку в Центрі зайнятості

Нещодавно Кабмін дозволив отримувати знижку не тільки через Ощадбанк, а й через інші банки. Очікується, що мова йде про банки, яким Міністерство фінансів дозволило виплачувати пенсії для українців. До цього переліку входять 38 фінустанов.

Чим багатший отримувач субсидій, тим менша його “частина”. Сукупний дохід сім’ї ділять на кількість людей. Після отриману суму ділять на 2, на прожитковий мінімум і множать на 15%.

До кінця року планується завершити монетизацію пільг і субсидій.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ