В Україні почала працювати група із захисту та інтеграції ромів

У Міністерстві внутрішніх справ України створили робочу групу з питання інтеграції ромської національної меншини в українське суспільство. Про це повідомляє прес-служба МВС.
Читайте більше тут: Новини Львівщини
Учора, 10 липня 2018 року, під головуванням заступника міністра внутрішніх справ Тетяни Ковальчук відбулося перше засідання постійної робочої групи з питань правоохоронної та міграційної діяльності з виконання Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини на період до 2020 року.
До робочої групи увійшли представники МВС, Нацполіції, Державної міграційної служби, Національної академії внутрішніх справ, Офісу Ради Європи в Україні, Міністерства соціальної політики, Міністерства юстиції, Міністерства культури, СБУ, КМДА, ромських громадських організацій.
«Ніхто в українському суспільстві не має відчувати себе аутсайдером. Треба створити умови, за яких всі зможуть повноцінно інтегруватися в Українське суспільство, встановити довірливі відносини між людиною та державою. Будь які форми дискримінації недопустимі у сучасній демократичній правовій Україні», – наголосила заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук.
Вона додала, що в цьому контексті важливим є забезпечення фундаментального доступу до прав для осіб ромської національності.
«Необхідно врегулювати прогалини у законодавстві та розробити відповідні алгоритми взаємодії для того, аби всі почувалися безпечно та мали рівний доступ до соціальних та адміністративних послуг. Ми маємо перейти від декларативних намірів до практичних дій», – сказала заступник міністра внутрішніх справ.
Члени робочої групи затвердили проект Плану своєї роботи. Серед пунктів документу:
– профілактична робота з населенням в місцях стихійних поселень ромів;
– забезпечення публічного порядку та безпеки в цих місцях;
– профілактика втягування у злочинну діяльність дітей ромської національної меншини;
– виявлення та реагування на заклики до вчинення протиправних дій щодо ромів та інші.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ