В Україні почали діяти нові обмежувачі швидкості для автівок на дорогах

З 1 листопада набули чинності нові стандарти дорожньої інфраструктури, які змусять водіїв їздити повільніше.

Як повідомляється на сторінці Укравтодору у Facebook, для заспокоєння руху на дорогах України застосовувалися кільцеві розв’язки, шумові смуги, піднесені пішохідні переходи, звуження смуг руху, напрямні острівці та «лежачі поліцейські».

Тепер з’являться ще й острівці безпеки, бордюрні розширення, чокери та розділювальні смуги.

Засоби заспокоєння руху спрямовані та зниження швидкості руху як у населених пунктах, так і поза ними.

«Нові стандарти дозволять встановити острівці безпеки, які змусять водія дещо змінити траєкторію руху, чокери – суцільні розширення або острівці, що звужують проїзну частину. А також центральні (підняті) острівці, що розташовані вздовж осі проїзної частини», – повідомили в Укравтодорі.

Завдяки засобам заспокоєння кожен водій обере стабільну швидкість, замість того, щоб постійно розганятися та екстрено гальмувати.

«На жаль, за статистикою на відремонтованих дорогах збільшується кількість ДТП. Тому безпека всіх учасників руху так само є пріоритетом Укравтодору, як і будівництво якісних доріг. У 2020 році вперше всі проєкти ремонтів обов’язково проходять так звану 5 секцію Технічної ради Укравтодору. Вона оцінює проєкти з точки зору забезпечення заходів безпеки руху», – зауважили в Укравтодорі.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ