В Україні почали підготовку до запровадження 5G

В Україні тривають роботи щодо вивільнення смуг радіочастот 700 МГц, визначених країнами Євросоюзу пріоритетними для впровадження мереж рухомого зв’язку п’ятого покоління (5G).
Про повідомляє УНН з посиланням на ДП “Український державний центр радіочастот” .

“Фахівці УДЦР беруть участь у підготовці документів для організації Європейської конференції пошт та телекомунікацій, які мають на меті врегулювати технічні та регламентні моменти впровадження технології 5G в Європі (в тому числі Україні). На даний час в Україні тривають певні заходи щодо вивільнення смуг радіочастот 800МГц та 700 МГц від РЕЗ (радіоелектронних засобів – ред.) цифрового наземного телевізійного мовлення (ЦНТВМ) для подальшого розвитку в них мереж MFCN (мереж рухомого/фіксованого зв’язку – ред.)”, – повідомили у відомстві.

Додамо, що країни Євросоюзу у окремій дорожній карті щодо 5G як пріоритетні для впровадження 5G в Європі визначили смуги діапазонів 700 МГц, 3,6 ГГц, 26ГГц.

“За позитивними результатами завершення процедур УДЦР протягом першого півріччя 2020 року будуть підготовлені для Національної ради необхідні матеріали для проведення подальших заходів перенесення РЕЗ ЦНТВМ у смугу частот 470-694 МГц”, – повідомили в УДЦР.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у вересні у Швейцарії протестували проти запровадження стандарту зв’язку 5G.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ