В Україні розпочалась вакцинація від грипу

В Україні розпочалась вакцинація від грипу у цьому сезоні.

Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Він зазначив, що найближчим часом МОЗ поставить у заклади охорони здоров’я 40 тис. доз вакцини проти грипу для щеплення медичних працівників, які працюють з хворими на COVID-19.

“До епідсезону 2020–2021 років в Україну поставлено 665 тисяч доз вакцини проти грипу. Найближчим часом МОЗ поставить у заклади охорони здоров’я 40 тис. доз вакцини проти грипу для щеплення медпрацівників, які працюють з хворими на коронавірусну інфекцію”, – сказав заступник Степанова.

Ляшко зауважив, що попри те, що інфекційна хвороба, викликана вірусом грипу, зазвичай протікає у неускладненій формі, вона може призводити й до тяжкого перебігу. Особливо це стосується людей старшого віку, вагітних, осіб з хронічними хворобами, маленьких дітей.

“Циркуляція вірусів грипу під час пандемії COVID-19 в осінні та зимові місяці може мати важкі наслідки для вразливих груп населення. Тож важливим пріоритетом у цьому сезоні є вакцинація медпрацівників, що надають допомогу пацієнтам та реалізують заходи боротьби з COVID-19”, – додав головний санлікар.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ