В Україні хочуть фіксувати екологічні порушення за допомогою аерокосмічної зйомки

Державна екологічна інспекція України для більш оперативної та ефективної протидії порушенням природоохоронного законодавства має намір створити Центр з фіксації екологічних порушень за допомогою аерокосмічної зйомки.

Про це повідомляє пресслужба Національної екологічної ради України, пише leopolis..

«Розуміючи всі виклики, які сьогодні стоять перед природоохоронними органами, продовжуючи розпочаті реформи, Державна екологічна інспекція України для більш оперативної та ефективної протидії порушенням природоохоронного законодавства спільно з академією післядипломної освіти при Міністерстві охорони навколишнього середовища та природних ресурсів України має намір створити Центр з фіксації екологічних порушень за допомогою аерокосмічної зйомки», – сказано в повідомленні.

Відзначається, що державні природоохоронні органи фіксують істотне збільшення порушень природоохоронного законодавства в останні п’ять років. Нераціонально використовуються природні ресурси, з’являються незаконні піщані і гравійні кар’єри, рубаються ліси, браконьєрство знищує водні живі ресурси.

«Все це веде до знищення цілих екосистем. Непродумана людська діяльність викликала процеси зміни клімату, які ризикують стати незворотними. Глобальне потепління в нашій країні змістило кліматичні пояси на 250 кілометрів. Останні чотири роки спостерігається катастрофічне маловоддя, річки наповнюються не більше 70% від норми, що спричинило за собою опустелювання територій», – зазначила пресслужба.

Повідомляється, що в першу чергу це торкнулося південних областей: Миколаївської, Херсонської, Одеської.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ