В Україні з 1 липня запрацює інститут кримінальних проступків

В Україні з 1 липня цього року вступить в дію закон про запровадження інституту кримінальних проступків, і підрозділи дізнання запрацюють на повну.

Про це заявив голова Нацполіції Ігор Клименко, передає пресслужба Нацполіції.

За його словами, з 1 липня вступає у дію закон, яким запроваджено досудове розслідування кримінальних проступків у формі дізнання.

«Ми розпочинаємо працювати, проведено ряд заходів до запуску цього інституту, зокрема, утворення штатних підрозділів дізнання. Крім того, розроблено нормативно-правові акти, методичні матеріали, організовано навчання майбутніх дізнавачів, які будуть розслідувати більше ніж половину всіх зареєстрованих кримінальних правопорушень. Загальна чисельність штату дізнання на сьогодні понад 3700 посад», – додав Клименко.

Також він представив начальника управління дізнання Олександра Ковтуна, який наголосив на готовності всіх підрозділів дізнання приступити до роботи із 1 липня.

«Найбільш поширеними видами кримінальних проступків стануть крадіжки без кваліфікуючих ознак, спричинення легких тілесних ушкоджень та шахрайства, незаконне поводження з наркотичними засобами без мети збуту тощо. Досудове розслідування кримінальних проступків у формі дізнання будуть здійснювати як штатні підрозділи дізнання, так і уповноважені особи інших структурних підрозділів відділів і відділень поліції», – зазначив Ковтун.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект №3314 для запровадження інституту кримінальних проступків.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ