В Уряді презентували нову концепцію будівництва автодоріг

Кабінет Міністрів України в рамках політики масштабної розбудови дорожнього господарства продовжує реалізацію великих інфраструктурних проектів і змінює філософію будівництва – від політики прокладання кілометрів до побудови якісних шляхів, які з’єднують населені пункти в Україні. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду.
«Нових відремонтованих доріг в Україні буде все більше і більше. Потрібно підійти до ремонту і будівництва доріг абсолютно системно. У нас завдання – не кілометри, а щоб шляхи повністю з’єднували населені пункти, як великі так і малі», – наголосив Прем’єр-міністр.
Він підкреслив, що з 2016 року Уряду вдалося суттєво змінити ситуацію в дорожньому господарстві, розблокувати більшість процесів, зробити їх прозорими. Наразі актуальним стають питання якості та системної перевірки.
«Ми запроваджуємо контроль якості доріг, деякі новозбудовані дороги вже мають ушкодження. Всі хто зробив халтуру, будуть виправлять помилки за свій рахунок. Ми ввели 5-10 річну гарантію на якість доріг. В угодах вже зараз з’являються гарантійні умови, які потрібно виконувати підрядникам», – додав Володимир Гройсман.
Під час засідання Уряду Голова Державного агентства автомобільних доріг «Укравтодор» Славомір Новак представив економічну програму розвитку українських доріг на 2018-2020 роки і на подальші періоди. Результатом реалізації програми має стати ремонт та розбудова 6692 кілометрів доріг.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ