В Євросоюзі запровадять “COVID-паспорт” для відновлення туризму

Міністри туризму країн ЄС погодилися розробити єдиний документ з умовною назвою “COVID-паспорт”, який у всіх країнах ЄС гратиме роль сертифіката безпеки в галузі.

Про це за підсумками віртуальної конференції очільників туристичних відомств країн Євросоюзу розповів міністр туризму Хорватії, яка головує в ЄС Гарі Капеллі, повідомляє Укрінформ.

“Ми завершили неформальну конференцію міністрів за участю всіх країн-членів та єврокомісара з питань внутрішнього ринку Террі Бретона. Ми дійшли кількох висновків, зокрема в організації спільного європейського підходу для виходу з кризи. Це включатиме створення спільних протоколів і заходів у сфері здоров’я та безпеки. Міністри погодилися, що має бути створений спільний документ, з умовною назвою “COVID-паспорт”, який буде чинним в усьому Євросоюзі”, – зазначив Капеллі.

За його словами, міністри та Єврокомісія погодили спільну позицію про те, що короткостроковий Фонд відновлення, який буде створюватися під егідою ЄК та за участі країн-членів, включатиме видатки на відновлення туристичної галузі в обсязі 20-25%. Такий самий відсоток туристична галузь має отримати у Багаторічній фінансовій перспективі ЄС на 2021-27 роки.

“У звичайних умовах туризм не грає такої значущої ролі в БФП, але зараз склалася унікальна позиція з боку країн-членів: галузь має становити 20-25% довгострокового бюджету. Саме туризм має відіграти дуже важливу роль у відроджені економіки всіх наших країн. Ми завжди вважали, що він займає забагато місця в економіці Хорватії, але сьогодні почули про таку саму ситуацію в інших країнах, таких як Італія, Іспанія, Португалія, Греція. Наприклад, в Італії на туризм припадає 12-13% ВНП та близько 15% усієї робочої сили. Тож цей напрямок є важливим для всіх”, – підсумував представник Хорватського головування ЄС.

Як повідомлялося, орієнтовно з серпня 2020 року до Туреччини пускатимуть лише туристів тих держав, де буде спостерігатися спад коронавірусу.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ