ВЕЛИКИЙ ВІВТОРОК СТРАСНОГО ТИЖНЯ

Сьогодні, 19 квітня 2022 року – Великий вівторок, що відноситься до Страсного тижня.

В цей день згадуються останні проповіді Ісуса в Єрусалимському храмі. Наблизившись до днів своїх страждань, Він як ніколи був близький і відвертий зі своїми учнями, і відкрито повідомив їм про те, що Його очікує. Також Христос підкреслив вади релігійного життя в Єрусалимі, говорив про недостойних вождів і ділився мудрістю, приводячи в приклад притчі.

Подібно народу, який навчався Христової мудрості, Великий вівторок рекомендовано проводити в духовних роздумах і молитві, а також у читанні релігійних книг.

Так як у Страсну седмицю все ще триває Великий піст і, більш того, найбільш суворі заборони припадають саме на останній його тиждень, в цей день важливо дотримуватися правил харчування. Навіть ті, хто не поститься, намагаються бути більш стриманими у Великодній тиждень у будь-яких проявах волі – від їжі до проведення часу.

У Страсний вівторок не варто влаштовувати гуляння – спів і танці, будь-яка вульгарна поведінка вважається грішною. Понеділок і вівторок варто присвятити підготовці до головного свята року – Великодня.

Бажано в цей день закінчити ремонтні роботи, зробити велике прання і прибирання, завершити шиття і прасування, оскільки в наступні дні перед святом Воскресіння Господнього домашніми справами займатися зовсім небажано.

Відомою традицією також є і приготування соченого молока – суміші потовчених зерен і води. Ним напували тварин, щоб зміцнити їх здоров’я і захистити від напастей.

У Великий вівторок варто робити добрі вчинки і не відмовляти тим, хто просить допомоги.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ