Верховна Рада розглядатиме зміни до Конституції

У четвер, 7 лютого 2019 року, Верховна Рада Україні планує розглянути зміни до Конституції. В основному законі можуть офіційно закріпити курс України на вступ у ЄС та НАТО. Про це йдеться в розкладі засідань на 5-8 лютого, передає lb.ua.

Верховна Рада має намір розглянути в другому читанні законопроект №9037, який закріплює в Конституції повноваження парламенту, голови держави й уряду з реалізації стратегічного курсу країни на набуття повноправного членства в Європейському Союзі та Організації Північноатлантичного договору (НАТО), а також виключає з Основного закону норму про можливість оренди іноземною державою військових баз в Україні.

Для прийняття законопроекту за нього повинні проголосувати не менш ніж 300 депутатів.

Проект доповнює преамбулу Конституції словами про підтвердження європейської ідентичності українського народу і незворотності європейського і євроатлантичного курсу України. Статті, що визначають повноваження Ради, Президента і Кабміну, заплановано доповнити положеннями про реалізацію стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в ЄС і НАТО.

Документ передбачає виключення п. 14 перехідних положень Конституції, які дозволяють використання існуючих військових баз на території України для тимчасового перебування іноземних військових формувань на умовах оренди в порядку, визначеному міжнародними договорами України, ратифікованими парламентом.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ