Відтепер допомогу за е-лікарняним можна отримати на підставі його витягу

З травня отримати допомогу з тимчасової непрацездатності чи з вагітності та пологах українці можуть не лише на підставі оригіналу е-лікарняного, але і його витягу. Важливо, що від початку війни фінансування лікарняних і страхових виплат не призупиняли.

Витяг з е-лікарняного можна використати, наприклад, якщо роботодавець не має можливості подати заяву-розрахунок до робочих органів виконавчої дирекції Фонду через бойові дії – тоді працівник може звернутись до будь-якого зручного відділення Фонду соцстрахування.

Витяг з Електронного реєстру листків непрацездатності формується у кабінеті на сайті Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua) та не потребує візиту до сервісних центрів. Однак, якщо вам потрібна паперова версія – сервісні центри ПФУ її нададуть. Також витяги е-лікарняних своїх працівників можуть зробити роботодавці.

Алгоритм отримання витягу е-лікарняного відображено в галереї.

Витяг можна завантажити у форматі PDF та передати роботодавцю для опрацювання і нарахування допомоги – Фонд соцстрахування профінансує виплати після отримання від роботодавця заяви-розрахунку.

На Львівщині повноцінно функціонує 17 відділень управління, а саме: Бродівське, Городоцьке, Дрогобицьке, Жидачівське, Жовківське, Золочівське, Кам’янка-Бузьке, Львівське, Миколаївське, Пустомитівське, Самбірське, Сокальське, Старосамбірське, Стрийське, Трускавецьке, Червоноградське, Яворівське відділення.

Контактні номери телефонів та адреси відділень управління у Львівській області постійно оновлюються та доступні на вебпорталі управління за активним посиланням.

Для отримання оперативної актуальної інформації щодо стану фінансування лікарняних працівники можуть скористатись телефонами «гарячої лінії» управління: (032) 277-70-29; (032) 277-70-02.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ