Вифлеємський вогонь миру діти передали гвардійцям по всій Україні

Україною пройшла естафета передачі вогню миру до Різдва Христового.

Акцію започаткувала австрійська телерадіокомпанія у 1988 році як благодійний вчинок – донести світло з символічного місця народження Ісуса Христа тим, хто святкує Різдво не вдома. Від Відня вогонь мандрує з рук у руки, так званою “скаутською естафетою”, цілою Європою. В Україні вогонь розвозять діти зі скаутської організації “Пласт”. Приносять вони цей вогонь і до військових частин Національної гвардії та Збройних сил.

Ще 22 грудня Вифлеємський вогонь пластуни передали військовому капелану Слов’янського полку в зоні ООС. Церемонія передачі Віфлеємського вогню відбувалася у присутності молодого поповнення частини. Від лампадки, захищеної від вітру склом, було запалено свічку, спеціально заготовлену полковим капеланом.

30-го грудня загорівся вогонь з Вифлеєму в 2-й Галицькій бригаді. Вогонь гвардійцям Західного оперативно-територіального об’єднання НГУ передали представники скаутської організації Пласт з міста Львова.

Різдвяний настрій завітав до Бригади швидкого реагування НГУ: пластуни бучанського куреню ім. Володимира Великого передали віфлеємський вогонь до військової каплички. Також маленькі гості привітали гвардійців з різдвяними та новорічними святами й передали малюнки для бійців бригади, які виконують службово-бойові обов’язки в зоні проведення ООС.

Миколаївські гвардійці взяли участь у спільному молебені біля пам’ятника “Небесної сотні” на честь передачі їм Благодатного Вифлеємського вогню.

Вогнем з Вифлеєму можна запалювати свічки на Святу Вечерю. Вогонь зберігають у храмах до Водохреща.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ