Використання на Львівщині альтернативних, екологічно чистих видів палива

У четвер, 9 лютого, у Львівській обласній раді відбувся круглий стіл з питань використання на Львівщині альтернативних, екологічно чистих видів палива, зокрема, торфу, водно-вугільних технологій, а також щодо пропозицій стосовно переведення Львівської ТЦ «Північна» (колишня ТЕЦ-2) з природного газу на інший вид палива.
Участь в обговоренні взяли голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, перший заступник голови облдержадміністрації Ростислав Замлинський, представники постійних комісій обласної та міської рад, департаментів, ЛМКП «Львівтеплоенерго», КП «Львівторф», ТОВ «Українське тепло», ТзОВ «Українське тепло. Захід», депутати обласної та міської рад, громадські організації.
Як зауважив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, питання енергоефективності є дуже важливим та актуальним.
«Сьогодні в обласному бюджеті закладеноблизько 30 млн грн. на заходи з енергозбереження, мова йде першочергово про обласні бюджетні установи, – зазначив Олександр Ганущин. Однак без модернізації великих теплогенеруючих установ ми не зможемо рухатися далі в питанні енергоефективності. Відтак потрібно об’єднати зусилля бізнесу, експертів для того, аби напрацювати шляхи та перспективи переходу на альтернативні види палива. Основними принципами яких має бути – зниження тарифів, екологічна безпека та енергоощадність».
Під час круглого столу учасники ознайомились з презентацією проекту ТзОВ «Українське тепло. Захід», який передбачає будівництво заводу з виготовлення альтернативного водо-вугільного палива, теплоелектрогенеруючу установку для опалення м. Львова.
За підсумками круглого столу вирішили звернутися до Львівської ОДА надати інформацію про приналежність земельної ділянки, на якій знаходиться ТЦ «Північна». А також до міської ради – вивчити можливість впровадження технології водо-вугільної технології з подальшим застосування на ТЦ.
Слід додати, захід відбувся за ініціативи постійної комісії з питань будівництва, житлово-комунального господарства, енергоефективності, альтернативної енергетики, промисловості та інвестиційної політики та постійної комісії з питань паливно-енергетичного комплексу, транспорту, перевезень та зв’язку Львівської обласної ради.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ