Водіям нагадують правила кермування при ожеледиці

У патрульній поліції Львівської області уклали перелік порад для водіїв, які допоможуть уберегтися від неприємностей під час мандрівки взимку.
Насамперед водіям нагадують, що початок руху під час ожеледиці має бути плавним і м’яким.

«Рухаючись слизькою, примерзлою дорогою, намагайтеся їхати з постійною швидкістю. Заздалегідь знижуйте швидкість перед поворотами і перехрестями, а також світлофорами і нерегульованими пішохідними переходами», – зазначають у патрульній поліції.

Водіїв застерігають, що в жодному разі не можна виїжджати на дорогу на літній гумі. На автомобілі повинні бути встановлені зимові шини при температурі повітря плюс 5-7 градусів Цельсієм, до того ж на всі чотири колеса – однакові шини, що забезпечить однакове зчеплення всіх коліс з дорожнім покриттям.

«Найважливіше вимога – це дотримання дистанції. Дистанція повинна бути більше, ніж в інший час року. На дорозі, покритій льодом, намагайтеся рухатися по смузі з найбільш інтенсивним рухом, там, де їде більшість автомобілів, адже там лід тане швидше і рух там безпечніший», – йдеться в повідомленні.

Якщо потрібно зупинитися на зимовій дорозі, в патрульній поліції радять знайти місце, вільне від ожеледиці. Бажано не зупинятися на підйомах і спусках: рушати з місця в таких місцях при поганому зчепленні дуже складно і може бути небезпечно.

«Перед підйомом вибирайте відповідну передачу і швидкість заздалегідь, щоб не додавати газ під час самого підйому. На слизькій дорозі, покритій льодом, можна втратити керованість і контроль над автомобілем», – попереджають патрульні.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ