Воскресіння Христове

Воскресіння Христове вважається найбільшим святом в християнському світі. У цей день відбувся перехід Сина Божого від смерті до життя.

Православна Пасха відзначається в першу неділю після весняного повного місяця. Воскресіння Христове вважається найбільшим святом в християнському світі. У цей день відбувся перехід Сина Божого від смерті до життя. Ісус воскрес, і на Великдень прийнято вітати людей словами «Христос воскрес!», На що співрозмовник повинен відповідати «Воістину воскрес!».

Воскресінню передувала смерть Ісуса після розп’яття. Вона відбулася на третій день його страшних мук. Після цього Ісус Христос за допомогою сили Божества воскрес і з’явився перед живими. Він вийшов зі свого гробу так, що жоден камінь не був зрушений, жоден охоронець не побачив Його. Потім на землю зійшов ангел і відсунув камінь, який раніше закривав гріб Ісуса. Марія Магдалина, побачивши це, що гріб відкритий, вирішила, що Ісуса забрали. Вона розповіла про це учням Спасителя, і разом вони побачили ангела, який і сказав їм про Воскресіння.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ