ВРУ зробила крок до внесення змін у Конституцію щодо курсу на ЄС і НАТО

Верховна Рада скерувала до Конституційного суду для отримання висновку президентський проект закону про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору) (№9037).
Як повідомляє УНІАН, за відповідний проект постанови проголосував 321 народний депутат із 366, зареєстрованих у сесійній залі.

Відповідним законопроектом передбачено у преамбулі Конституції встановити, що Верховна Рада України, піклуючись про зміцнення громадянської злагоди на землі України та підтверджуючи європейську ідентичність Українського народу і незворотність європейського та євроатлантичного курсу України, приймає цю Конституцію – Основний закон України.

У статті 85 передбачено, що до повноважень Верховної Ради належить визначення засад внутрішньої і зовнішньої політики, реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору.

Як повідомляє «Українська правда», Верховна Рада також ухвалила рішення про включення законопроекту №9037 до порядку денного 9-ї сесії парламенту.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко підготував зміни до Конституції, в яких офіційно прописується курс України на вступ в НАТО та ЄС.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ