Всесвітній день макаронів

25 жовтня святкуємо Всесвітній день макаронів (WorldPastaDay). Він був встановлений World Pasta Congressв у 1995 році в Римі. Під час цього міжнародного свята пропагують споживання макаронів, а також підкреслюють, що це корисна, недорога і смачна страва. Любителі макаронів з усього світу обговорюють господарчу і гастрономічну всебічність макаронів, обмінюються кулінарними ідеями і досвідом, але в першу чергу святкують і насолоджуються їх смаком.

Існує понад 600 видів макаронів, відомих людству та їх назви описують їх форму. Спагеті («шнурівки»), вермішель («маленькі хробачки»), ротіні («спіралі»), фузіллі («мотузки»), тортеллини («маленькі тістечка»), лінгвіні («маленькі язички»), кончільі («мушлі»), феттучині («маленькі стрічки»), пенне («пір’я») і капелліні («тонке волосся») – це маленькі ласощі, без яких важко уявити собі сучасну кухню.

Хоча винахід макаронів приписують китайцям, не можна заперечувати, що саме італійська паста є сьогодні найпопулярнішим видом макаронних виробів. Тому не дивно, що перий в світі Світовий конгрес макаронних виробів пройшов саме в Італії. Він відбувся 25 жовтня 1995 в Римі. Експерти з усього світу зібралися, щоб обговорити всі переваги цього чудового продукту, роблячи акцент на його культурній та кулінарній значущості. Також, щоб сприяти популяризації макаронів, був заснований Всесвітній день макаронів.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ