Всесвітній день шульги

13 серпня відзначають Всесвітній день шульги. Лівші іноді відчувають себе некомфортно, користуючись такими звичними для правшів речами, як комп’ютерна миша, дверний замок тощо. Міжнародне співтовариство давно визнало ліворуких унікальними людьми з самобутніми талантами.
Вперше свято відзначали в 1992 році. Ініціатором святкування став британський клуб шульг, який на той момент діяв лише 2 роки. Основна мета події полягає в зверненні загальної уваги на проблему недостатнього виробництва товарів, які були б зручними для людей, які майже все роблять лівою рукою.
Крім того, ця організація досі відстоює інтереси шульг, яких у багатьох країнах, як і раніше, намагаються «переробити» на правшів, що згубно впливає на психіку людини.
Згідно зі статистикою, це свято повинні відзначати майже 10% всього населення планети. Найвідомішими лівшами є Юлій Цезар, Марк Твен, Мікеланджело, Олександр Македонський, Мерилін Монро, Леонардо да Вінчі, Бетховен, Пол Маккартні, Рінго Старр, Наполеон Бонапарт, Роберт де Ніро.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ