Всесвітній день якості

Якість нашого життя визначається безліччю факторів. Серед довгого списку важливих позицій істотне значення займає і якість тих товарів і послуг, якими ми користуємося щодня або час від часу.

Як часто нам доводилося стикатися або чути про неякісність того чи іншого товару або послуги? Багатьом з нас доводиться констатувати це майже кожен день. Ці негативні моменти безперечно ніяк не можуть нам додати ні здоров’я, ні психологічного комфорту, тримають у постійної, дуже часто зайвої напрузі, викликають недовіру і тривогу. У сучасній свідомості вже сформована ціла проблематика, коли заходить розмова про якість. Невже сучасний економічний світогляд зробил ставку на заниження якісті? Чому так багато не якісних товарів на полицях наших магазинів?

Ні. Прогресивне світова спільнота, спостерігаючи ці негативні тенденції, ще, починаючи з 1989-го року відкрито заявило свій рішучий протест з цього приводу, заснувавши Всесвітній день якості.

Ініціаторами цієї дати в наших календарях, виступили шановані в усьому світі громадські організації, серед яких і Європейська організація з якості та Американське товариство з контролю якості, Японський союз учених і інженерів і Латиноамериканська організація з якості. За підтримки ООН проведення Всесвітнього дня якості прийняло щорічний характер і встановлено на другий четвер листопада. У 1995-му році Європейська організація якості оголосила тиждень, в який відзначається Всесвітній день якості – Європейським тижнем якості, в котрий сумлінні виробники, за підтримки громадських організацій та органів виконавчої влади влаштовують численні виставки та проводять різноманітні заходи на підтримку принципів якості вироблених товарів і послуг.

Всі ми розуміємо, що проблеми якості не виникли на порожньому місці. Їх виникненню активно сприяв бурхливий економічний ріст і жорстка, інколи жорстока конкуренція, коли на догоду якості недобросовісними виробниками ставиться їх особистий меркантильний інтерес. Це стосується всіх, включаючи навіть ряд багатьох іменитих брендів. Але практика доводить неспроможність такої позиції. Незадовільна якість виступає в ролі стримуючого і вкрай негативного в економічному відношенні фактора для всієї світової спільноти, для кожного споживача.
У 2020 році Всесвітній день якості припадає на 12 листопада.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ